22 Nisan 2010 Perşembe

DOĞAL MI DOĞAL, CİLT BAKIMI . . .







''Bu yumurta da nerden çıktı şimdi ?''dediğinizi duyar gibiyim .  :D Ne zamandır yüzde yüz doğal olan ve zahmet gerektirmeyen bu cilt bakımını yapmaya kararlıydım.Dün denedim sonunda.Başlangıçta yumurta akı ile aram hiç iyi olmadığı için 'ıyykkk' dedim,ama kocaman bir adım attım ve uyguladım.  :) Yumurtanın içindeki proteinlerin cildime olan faydalarını aklıma getirince yüzümü yumurtaya bulanmış olarak buldum ,desem daha doğru olur. (:

Bu işlem için yumurtanın akı gerekli.Sarısını ve akını birbirinden ayırmanız gerekiyor sadece.Benim gibi beceriksiz biri için bu çok zor oldu ,ama sonunda başardım.Sonra bir güzel ,parmaklarımı yumurtanın akına daldırıp,önceden temizlediğim yüzüme sürdüm.15 dk.kadar bekleyip ,doğru banyonun yolunu tuttum.Yüzüm azcık gerildi beklerken,ama banyodan sonra cildim pamuk gibi oldu.Bu kadar sıkıntıya değdi doğrusu.Ayda birkez bu bakımı yapmaya karar verdim.Deneyenler olursa sonuçlarını burda benle paylaşırlarsa sevinirim. :)))




6 yorum:

SvGLove dedi ki...

hmmm:) ne içinmiş peki bu bakım:)

PrenSes TaPŞİN dedi ki...

Gözeneklerin sıkışmasını sağlıyor. :))

STYLE M dedi ki...

cilt bakimi okuyan biri olarak ekleme yapayim mi, önce gözeneklerin derinlemesine temizlenmesi icin peeling yapilmali temizlendikten sonra hafif sicak nemli bir havlu ile yüzü rahatlatip maskeyi denersen cildin yumurtanin proteininden tam olarak yararlanir. sevgiler.

PrenSes TaPŞİN dedi ki...

Style m , bu önerin beni pek memnun etti.Bir dahaki sefere dediğin şekilde yapacağım. ;=)

Chilek dedi ki...

kesinlikle çok iyi geliyor, bende 15 günde bir yapmaya çalışıyorum mutlaka:)

STYLE M dedi ki...

yorumumu gözardi etmedigin icin ayrica tesekkur ederim.blog dünyasi ne guzel her gun birbirimizden yeni seyler ögreniyoruz.ufkumuz genisliyor ;D